zondag 11 maart 2012

20e in Ursel, overwinning binnen de ploeg!

Je kon zeggen dat het lente was, 12 graden en een mooie blauwe lucht! Ideaal weer om te koersen! En dat is niet het enige wat motiverend werkt! Ursel roept ook mooie herinneringen op van het jaar voordien bij de nieuwelingen, waar ik mijn eerste zege behaalde.
Aan zelfvertrouwen ontbrak het dus zeker niet.
Om half 3 vertrokken we voor 84 km koers en er werd niet geraarzeld.
Een zeer snelle openingsronde zorgde voor een langgerekt peloton in de open velden van Ursel.
 7 renners reden in de eerste ronde voorop maar werden halfweg de tweede ronde bijgebeend. Er waren tal van pogingen om weg te rijden.
Bij het begin van de derde ronde reden drie renners weg. Voor mezelf nog geen reden om mee te springen aangezien er een sterk deelnemersveld was die de kloof kon dichten. Maar ook zocht ik nog naar de goede benen die in het begin van de koers zoek waren.
De drie bleven een ronde lang een 10-tal seconden voor rijden en werden dan bijna gegrepen door het peloton. Wanneer de hergroepering bijna een feit was, konden 6 renners zich losmaken van het peloton die de aansluiting maakten bij de drie.
Dit bleek de goede ontsnapping...
Ikzelf mistte de trein net zoals enkele andere goede renners.
4 ronden lang probeerde ik mee te springen met andere pogingen, maar de 9 bleven uitlopen.
Na 7 ronden kon ik me uiteindelijk losmaken van het peloton met 6 renners. Met nog 4 ronden te gaan vonden nog 3 renners aansluiting bij ons 6. Maar de voorsprong van de 9 leiders bedroeg dan al meer dan 2 minuten. Op 2 ronden van het einde konden bij de 9 koplopers zich 3 man afscheiden, hierbij ploegmaat Kenneth Sergooris. Hij bleek de sterkste en won met 3 fietslengtes voorsprong voor een moegestreden Bram Van Renterghem en Dante De Ruyser. In de laatste 2 km werd in ons groepje nog gedemareerd waardoor 2 renners de rol definitief moesten lossen en ik ook aan de rekker hing.
Ik kwam alleen binnen na het 2e groepje en werd 20e. (4 renners haalden mij nog in op het laatste)

Een lastige koers zo blijkt want slechts de 9 koplopers reden de koers volledig uit.
De ploeg mag uiteraard tevreden terugblikken met een mooie overwinning voor Kenneth Sergooris!
En zelf mogen we ook niet klagen! Op naar Wetteren volgende week!
In de achtervolging met benoit bleyaert