zaterdag 21 april 2012

Verslag Bachte Maria Leerne


Het zou een zware koers worden in Bachte met in de aankomstzone de wind vol op de kop.
Normaal gezien zouden we starten om 3 uur, maar door een fout in de organisatie vertrokken de renners 5 minuten te vroeg, sommigen nog met hun jasje aan! De délégués deden ons na een ronde alweer stoppen. Ze besloten dat we een ronde minder moesten rijden en gaven een nieuwe start.

Vanaf de derde ronde reden drie renners vooruit gedurende 2 ronden. Net aan de aankomst, bij het spurten voor een premie, werden ze ingelopen. Maar na de spurt, bleven 3 renners vollebak doorrijden. Ze hadden direct een mooie vorsprong van 20 seconden. Maar door het lastige parcours met heel veel wind en het peloton die de vaart erin hield, slonk de voorsprong naar 10 seconden. Twee ronden erna, kon één renner de sprong maken naar de kopgroep die ondertussen al uit 4 renners bestond. Ik probeerde telkens op de lastige stroken ook de sprong te maken, maar het peloton zat mij en enkele andere renners steeds op de hielen. Nog eens 2 ronden later reden nog 4 renners naar de 5 koplopers toe. Deze groep zou spurten voor de overwinning! (behalve één iemand die platviel en terug bij ons verzeild geraakte).
Later konden dan nog eens 7 renners uit het peloton ontsnappen. Ik probeerde nog met een ijverige Wesley Van Dyck en Maxim De Dapper naar de 7 toe te rijden, maar we slaagden er net niet in.
In de laatste ronden slokten we toch nog 3 renners terug op, van het weggesprongen 7-tal, dus zou het peloton spurtten voor een 14e plaats. In een langgerekte spurt werd ik 8e, wat goed was voor een 21e plaats. In de kopgroep won Laurent Pieters de koers voor Edward Planckaert en Jonas Rickaert.

Een goed resultaat kan je zeggen, want slechts 40 renners reden de koers uit. En dit van 104 deelnemers.
Hopelijk na even een moeilijke periode, blijf ik nu wat van pech gespaard en kan ik volgende week in Zingem hetzelfde overdoen als dat van twee jaar geleden!