maandag 19 maart 2012

Verslag koers Wetteren

Met 112 verschenen we aan  de start in wetteren.
De kans op regen was heel erg groot. En toen het vlak voor de start begon te regenen, werden de renners iets nerveuzer. Er moest een afstand over 83.6 komen worden verreden.
Starten in de regen, het kan leuker, maar daar geeft een renner niet om.
Ik startte achteraan, dus moest een groot inhaalmanoevre invoeren om vooraan te geraken.
Eens ik vooraan kwam aan het eind van de eerste ronde, viel een renner voor me doordat zijn ketting doorbrak. Dus verscheen ik weer helemaal achteraan, zeker nadat ik het verband rond mijn been moest losmaken nadat het was losgekomen.
Ondertussen waren er al enkele pogingen geweest, maar niemand geraakte echt weg. Eens ik goed vooraan verscheen, waagde ik ook mijn kans. Ik reed met Tijs Delbaere naar Laurent Pieters toe. Onze voorsprong bedroeg maximaal 10 seconden. Nadien kwam het peloton weer aansluiten. Van deze uitval moest ik een goede 2 ronden bekomen, en bengelde ik achteraan het peloton.
Eens ik weer vooraan verscheen zag ik een breuk waarbij een 15-tal renners een lichte voorsprong hadden. Ik probeerde het gaatje alleen te dichten in de afdaling, maar net voor ik kwam aansuiten kreeg ik de wind vol op kop. De laatste 10 meter was er te veel aan.
Ik moest weer een ronde bekomen van mijn 'domme' uitval. Maar geen nood, alles kwam terug samen.
Intussen waren we nog maar 3 ronden van het einde. Ik vercheen weer vooraan in het pak en vanaf nu bleef ik de hele tijd bij de eerste 15 van het peloton. Geen aanvalspogingen meer dacht ik in mezelf en de krachten sparen voor de eindprint. Op 2 ronden van het einde ging Glenn Roty nog eens aan, hij kon een kleine voorsprong uitbouwen maar veel was het niet. Maar het bleek genoeg!
Aan de streep hield hij 5 seconden over op Tom Bosmans en Jasper Dult.
Ik spurtte mezelf als 23e over de meet.
Alhoewel de benen over de hele koers niet goed voelden, behaalde ik een eerlijk resultaat.
Volgende week volgt er een drukke week. Want vrijdag en zaterdag gaan we naar Parijs met school.
Hopelijk voelen de benen goed tegen zondag in Waarschoot of ergens in de Walen.