zaterdag 27 april 2013

Verslag Waarschoot

Na de hoopgevende prestatie van vorige week in Bachte Maria Leerne en een harde trainingsweek, trok ik naar Waarschoot. Een koers dicht bij huis en dus altijd veel supporters.
55 renners namen de start op de klinkers te Waarschoot dorp.
In de 2e ronde trok Vincent De SY voor het eerst door, ik wist dat ik hem niet moest laten rijden sprong mee in het wiel van enkele andere renners die er ook zo over dachten.
Een ronde lang lag het tempo verschrikkelijk hoog, maar toch slaagden er 3 jongens er in om nog terug te komen. Toen we zagen dat we weg waren, kon ik de balans op maken. Een kopgroep van 17 met ik, Bram Van Renterghem, Jochem Roegiers, Eloy Van Meirvenne, Lenny Mortier, Jos Buysse, Joachim Dobbelaere, Vincent De Sy, Guillaume Seye, Brent Goethals, Zowe Soberen, Arne Bosmans, Gilles De Moor, Bryan Boussaer, Jannes De Vriese, Miel Verkerken en Vandewiele Thomas. Ondanks dat het niet super ronddraaide namen we al snel 40 seconden.
Op 7 ronden van het einde brak de koers vooraan open. Ik voelde mij goed en zat altijd goed vooraan bij de aanvalspogingen. Maar op 5 ronden van het einde scheurde het, ik kon niet naar voor rijden aangezien alles op een lint lag. Ze waren weg, 6 man. En niet de minste: Bram Van Renterghem, Vincent De Sy, Guillaume Seye, Joachim Dobbaere, Brent Goethals en Jochem Roegiers. Deze 6 draaiden zeer goed rond en pakten uiteindelijk 2 min 30 s voorsprong. Guillaume Seye wist in de laatste ronde nog weg te rijden en won zo met lichte afscheiding voor Vincent De Sy en Joachim Dobbelaere.
Ikzelf bleek de sterkste van mijn groep en won de spurt voor de 8e plaats aangezien Bryan Boussaer in het slot nog wist weg te rijden.




Na de tegenvallende prestaties van enkele weken terug, lijk ik nu op dreef te zijn.
Hopelijk kan ik volgende week starten met hetzelfde gevoel in Wortegem-Petegem en de dag erna in Kluisbergen-Zulzeke.

1: Guillaume Seye
2: Vincent De Sy
3: Joachim Dobbelaere
8: Jins Martens