dinsdag 18 september 2012

Verslag koers Poeke


Altijd een bizarre en lastige koers in Poeke! Dit jaar was dit niet anders.

Meteen na de start legde Glenn Roty er duchtig de pees op. Maar ondanks de bijzonder snelle eerste ronde, kon niemand wegrijden. Ook in de tweede ronden vielen we niet stil, en dit keer was het wel raak. Een 8-tal reed beetje bij beetje verder weg. GertJan De Sy ging in de tegenaanval en reed het gat gezwind toe. En weg waren ze! Iedere ronde werd hun voorsprong groter en groter. De eerste helft van de koers kwam ik maar moeilijk in ritme en ondernam ik niets. Maar vanaf halfweg koers probeerde ik weg te rijden uit het steeds kleiner wordende peloton. Ik probeerde iedere ronde zeker 3 keer om weg te geraken, maar slaagde er voorlopig niet in. Op 6 ronden van het einde lukte het dan toch. Met 12 renners reden we weg, maar het draaide absoluut niet goed rond. Onze achterstand bedroeg intussen al meer dan 2 minuten. Ik voelde mij zodanig goed dat ik iedere ronde bleef aanvallen. Enkel Glenn Cauwelier, Dieter Ros en Simon Thienpont draaiden mee rond, de andere 8 renners sleepten zoals men in koersterm zegt. Dieter Ros viel jammer genoeg plat en diende de wedstrijd te staken. De ijzersterke Gertjan De Sy reed met Tijs Delbaere weg op 3 ronden van het einde. Deze keer was het Gertjan De Sy die Tijs Delbaere achterliet en behaalde zo zijn vijfde overwinning van het seizoen. Zijn broer, Vincent De Sy, werd derde op 50 seconden voor Kevin Rasschaert. Bram Van Renterghem werd op 1 minuut 39 vijfde. Ondanks mijn vechtlust iedere ronde, kon ik niet meer weg geraken. Robin Faute en Joni Verstraete slaagden hier wel nog in, tot grote ergernis van ikzelf. In de spurt van ons groepje werd ik vijfde, wat mij een 17e plaats opbracht.



Ik moest heel even bekomen van mijn frustraties, maar nadien besefte ik dat ik een goede koers had gereden. Met vertrouwen ga ik de laatste maand in van het seizoen 2012 om hopelijk nog enkele mooie uitslagen te rijden.

Verslag koers Munte

Een niet te onderschatten parcours in Munte, zeker na de sportdag van de dag voordien aan de zee!
17 keer de Munteberg met daarbij nog eens redelijk warm weer, niet ideaal na zo'n sportdag.
Maar toch zouden we gaan voor een goed resultaat. 
In de derde ronde hadden 9 renners een kleine voorsprong, in mijn eentje reed ik naar hen toe en plaatste meteen een extra versnelling op de Munteberg. Jochem Roegiers en de plaatselijke renner Quinten Vanlerberghe waren de enigen die mee glipten. Lindsay De Vylder kwam net voor de afdaling aansluiten, maar even later werden we wee gegrepen. Een sein voor Jochem om nog eens te gaan, hij kreeg Dieter Ros, Tijs Delbaere, Joni Verstraete, Quinten Vanlerberghe en Robin Vanden Abeele mee in zijn wiel. Met moeite reden ze een boni van 1 minuut bij elkaar en deze bleef nadien status quo. Af en toe reed er een groepje weg uit het peloton, maar alles kwam altijd weer samen. Op een goede 5 ronden van het einde brak het peloton in twee, 11 renners reden richting de 6 leiders en ik was niet kunnen mee glippen. De tweede wedstrijdhelft voelde ik me wat suf en ik had niet genoeg kracht om ernaar toe te rijden. De 11 peuzelden langzaam wat van de voorsprong af, maar toen Jochem Roegiers samen met Tijs Delbaere een beslissende aanval plaatsten, moesten de andere 4 passen. Hun voorsprong steeg weer tot boven de minuut en de andere 4 werden opgepeuzeld door het eerste peloton. Ikzelf bundelde nog eens mijn krachten samen en op de voorlaatste beklimming van de Munteberg plaatste ik mijn aanval. Bram Van Renterghem kwam in de afzink aansluiten en bijna reden we nog naar het eerste peloton, maar we kwamen net te laat. Intussen had Jochem Roegiers een lichte voorsprong genomen op Delbaere. Jochem won met 15 seconden voorsprong op Tijs Delbaere, een andere vroege vluchter Joni Verstraete wist de derde plaats uit de brand te slepen. Samen met Bram spurtte ik nog voor de 18e plaats en Bram haalde het makkelijk voor mij. Zo legde ik beslag op de 19e plaats. 

Uitgeteld en moegestreden bolde ik over de finish. Content over mijn uitslag, want meer zat er in niet in vandaag. Morgen richting Poeke om hopelijk iets beter te doen!