woensdag 21 november 2012

Verslag pistemeeting 17 november 2012

Zaterdag werd de eerste piste meeting van het seizoen gereden in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx. Het was een wedstrijd voor junioren, u23 + elite en dames open.
Voor iedereen stond er een afvalling, een scratch en een puntenkoers op het programma.
De junioren mochten de wedstrijd openen met een afvalling. Er was voor de eerste meeting van het jaar al een sterk bezet deelnemersveld met daarbij de Franse omniumkampioen Thomas Valadier.
Ik probeerde het slim aan te pakken in de afvalling en daarom bleef ik in het begin wat achteraan om niet te veel krachten te verspillen. Nadat een 5-tal renners waren afgevallen, schoof ik op naar het voorste deel van de groep. Daar kon ik even blijven zitten, maar na 3 afvallingen moest ik daar mijn plaats afstaan. Ik bengelde weer achteraan en geraakte niet meer vooraan. Ik werd 10e wat goed was voor 10 punten. Valadier won de afvalling voor Vertez en Pieters.

Als 2e nummer moesten we de scratch rijden over 24 ronden. De laatste in de stand, Martin Palm, opende en nam een halve ronde. Op 15 ronden van het einde plaatste ik ook een aanval om de koers hard te maken. Even leken we met 3 renners naar Palm te rijden, maar het peloton viel niet stil. Op 8 ronden van het einde ging Jordy Oliebos in de aanval. Hij werd gecounterd door Eloy Van Meirvenne. Zij namen een halve ronde en bleven voorop. Van Meirvenne won voor Oliebos, Valadier won de spurt van het peloton voor Vertez en Paridaens. Ik werd 11e.

In de pauze werd er gezegd dat de punten werden gewist en dat iedereen terug van op 0 zou beginnen. Goed voor mij, omdat ik een hoog puntentotaal had. Nu geloofde ik terug in een eventueel podium aangezien de puntenkoers één van mijn sterkste discipline was.
Er moesten 40 ronden worden gereden met 4 klassementen, telkens 5, 3, 2 en 1 punt voor de eerste vier. In het begin hield ik me kalm om na de eerste spurt een aanval te plaatsen. Het was opnieuw Martin Palm die aanviel en de eerste spurt binnenhaalde voor van Meirvenne, Vertez en Valadier. Twee ronden na de eerste spurt viel het stil. Ik waagde mijn kans zoals ik gepland had. Het peloton viel volledig stil en ik leek alleen op weg naar een winstronde. Toen ik in dezelfde straat kwam, zag ik het bord staan met nog 24 ronden. Ik probeerde in één ruk het gaatje te dichten, maar net toen ik aansloot begonnen ze te spurten voor de eerstvolgende sprint. Ik moest weer afhaken na mijn zware inspanning. Zo verloor ik even later mijn winstronde... Spijtig, want had ik de winstronde kunnen behouden, won ik ook het omnium. De koers ging verder en ik dacht dat ik onderweg vijf punten had meegepikt maar dat was niet het geval. Zo stond ik dus met nul punten en was mijn laatste spurt van tel. Ik behaalde geen punten meer en werd zo 11e in de puntenkoers die gewonnen werd door Valadier voor Vertez en Paridaens. Dit was dan ook het podium na de eerste wintermeeting.

Uiteindelijk werden toch de vorige punten opgeteld en werd ik 10e.

De volgende meeting wordt verreden op zondag 2 december met hetzelfde programma,
hopelijk tot dan met een iets betere uitslag!