zondag 24 juni 2012

Verslag koers Hansbeke

Koers over 22 ronden voor samen 92 km. Veel wind en al bij al toch nog droge weersomstandigheden!
Van bij de start werd een enorm strak tempo gereden en het was Hansbekenaar Bram Van Renterghem die de debatten opende. Ik volgde in zijn wiel. Na 3 ronden wedstrijd kozen 5 renners het ruime sop: Tiesj Benoot, Cédric Verbeken, Nathan Van Hyfte, Kevin Rasschaert en Miel Houfflyn. Een ronde later ging ik samen met Julien Van Den Brande, Bram Van Renterghem, Arnout Bartels en Joachim Dobbelaere in de tegenaanval. Vooraan draaide het goed rond en bij ons iets minder, daarom kwamen we nooit dichter dan 45 seconden. Tot halfweg koers voelde ik me niet zo fit en had ik het moeilijk om steeds mee over te nemen, tot lichte ergernis van Julien Van Den Brande, die op 12 ronden van het einde versnelde uit ons groepje. 2 ronden later reed ook Bram weg, ik probeerde nog alleen naar Bram toe te rijden, maar de felle wind en een sterk rijdende Bram beletten het mij om het gaatje te dichten. Ik reed 2 ronden alleen maar liet me daarna weer inlopen door Joachim en Arnout.
Op 4 ronden van het einde zat de koers er voor ons op. We zouden niet meer spurten voor onze plaatsen na een overeenkomst tussen ons drieën.

Intussen was Julien vanuit een verloren positie aan een rush begonnen naar de kopgroep! Op 3 ronden tijd reed Julien het gat van een grote minuut toe. Toen hij bij de kopgroep was aangesloten reed hij de volgende passage zelfs voor Tiesj en Miel Houfflyn uit. Tiesj reed met Miel naar Julien en bij het ingaan van de laatste ronde hadden ze een mooie voorsprong kunnen uitbouwen op hun medevluchters. Intussen werd Bram Van Renterghem ook gevraagd om de wedstrijd te verlaten op slechts 1 ronde van het einde. In de spurt voor de overwinning ging Miel Houfflyn als eerste aan, maar een onsterfelijke Julien Van Den Brande riposteerde en snelde naar zijn eerste overwinning voor ploegmaat Tiesj Benoot en Miel Houfflyn.
Een knappe prestatie van de aviatoren en vooral van Julien!

Ik werd 8e. De weinige trainingen en de rust tijdens de examens deden me precies goed.
Na een slecht voorseizoen hoop ik nu dit soort uitslagen te kunnen blijven rijden en zo ook het seizoen te eindigen!


De 'spurt' voor de 8e plaats