vrijdag 3 augustus 2012

Verslag koers Sint-Laureins

Een koers dicht bij huis is altijd handig. Met de fiets richting de koers aangezien ik geen vervoer had.
Een opwarming was dus al niet meer nodig! De koers werd van start gegaan toen het nog warm was, de eerste noemenswaardige aanval van de dag was die van mij, even later kwam Vincent de Sy aansluiten. We namen direct een boni van een 35 tal seconden. Ik nam de premie omdat we afgesproken hadden deze te verdelen. Elke keer De Sy overnam ging het iets sneller en ik voelde al snel dat ik mijn klop zou krijgen. Toen we terug werden ingelopen na anderhalve ronde, kreeg ik mijn klop en moest ik lossen. Ik dacht dat ik de wedstrijd nu al zou moeten staken, maar ik bleef tempo maken en keerde terug ondanks de achterstand van 15 seconden. Op dat moment begon het te gieten boven Sint-Laureins, wat voor mij een verlossing betekende. Ik had al de hele tijd last van het warme, drukkende weer. Net toen het begon te regenen reden 12 renners weg uit het peloton. Er zaten goede renners vooraan, maar ook veel goede renners in het peloton. Zo kwam alles terug samen na 3 ronden. Ik voelde me terug goed na het nemen van een geltje en reed terug voorin het peloton. Op ongeveer 4 ronden van het einde reden 3 renners weg: Gertjan De Sy, Nino Honigh en Alexander Cools. 3 bekende namen in het peloton en zo namen ze ook een voorsprong van 40 seconden. Het gat moest toegereden worden en op 2 ronden van het einde begonnen, met name Dieter Verwilst, Glenn Roty, Bram Van Renterghem, Maxim De Greve en ikzelf op kop van het peloton rond te draaien. Maar na ons viel het steeds stil. In de laatste ronde zagen we dat de voorsprong was gezakt naar een 20 tal seconden. maar het was te laat. Nino Honigh won met een half wiel voor Gertjan De Sy en voor Alexander Cools. Glenn Roty won de pelotonspurt voor de 4e plaats voor  Titte Van Laer, Matthias Oseï Vertez en Bram Van Renterghem. Ik word opgehouden door de valpartij van Dieter Verwilst in de laatste bocht en werd zo 26e.

In de aanval met Vincent de Sy

We hebben gevoeld dat het nog niet altijd super gaat, maar hopelijk duurt dit niet al te lang meer!

woensdag 1 augustus 2012

Verslag koers Borchtlombeek

Koers voor de grootste sponsor van Cata Bikes, Cata Bikes tekende dan ook present aanwezig. Met 9 waren we en zo ook de grootste ploeg aanwezig.
Het licht golvende parcours zou wel eens voor een grote schifting kunnen zorgen tijdens de wedstrijd.
Ik schoof op naar de kop van het peloton om mij zeker niet te laten verrassen aangezien ik het parcours nog niet verkend had. Er viel gedurende heel de koers niet veel te gebeuren. Zoals de voorbije week verliep mijn koers met ups en downs. Ik waagde af en toe mijn kans en reed met twee anderen richting ploegmaat Stijlemans rond halfweg koers. We namen een goede 15 seconden, maar een ronde later werden we teruggehaald. In de voorlaatste ronde moest ik een klein gaatje laten bij een bocht die ik niet goed durfde te nemen, meteen daarna versnelde het peloton en ik kreeg 10 seconden aangesmeerd. Ik reed beetje bij beetje het gat toe, maar toen de auto die achter het peloton rijdt, zijn deuren opensloeg in een smal straatje was het voorbij. Ik kon niet meer door en stond een halve minuut stil. Ik had niet meer de moed om verder te rijden en reed op mijn gemak verder naar de finish. Zo werd ik uiteindelijk als 43e geklasseerd. Wie won weet ik niet, want de uitslag is niet te vinden op het inernet.

De voorlaatste ronde

Hopelijk woensdag een goed resultaat in Sint-Laureins zoals in Strijpen 2 weken terug!

Verslag koers Kleit

Alweer erg warme temperaturen op woensdag, gelukkig werd de koers in de late namiddag gereden zodat het al wat kon afkoelen. Met de interclub in Reningelst en nog 3 andere koersen zouden er wel eens weinig coureurs zijn. En dit was zo, 40 coureurs, maar wel met enkele bekende namen. Glenn Roty, de broers De Sy, Dante Verlee en nog enkele.. Ik startte van op de eerste rij en toen we vertrokken voelde ik al dat het vandaag niet mijn dag zou zijn. Ik dacht dat ik de stage in Luxemburg zou verteerd hebben, maar dit bleek niet zo te zijn. De benen voelden nog slechter aan dan in Kanegem. Er viel niet veel te gebeuren in het wedstrijdbegin, behalve dan de valpartij van Jonas Lammens die (zoals gewoonlijk) meteen het hazenpad kiest. Hij viel in de eerste bocht en staakte de wedstrijd. Af en toe probeerde ik mijn neus toch eens aan het venster te steken en zo probeerde ik op de 'legendarische' Kampel af en toe eens te versnellen met de behoorlijk korte 'technische' afdaling die hierna lag. Af en toe kreeg ik iemand mee, mar dit duurde niet lang. Veel jongens hadden de wedstrijd al moeten staken en na tien ronden of 60 km was het mijn beurt. Misschien zat ik in het foute wiel gedurende 1 ronde lang, maar ik moet gewoon toegeven dat ik vandaag niet goed genoeg was. Op dat moment waren 6 renners weggereden die zouden spurten voor de winst. Glenn Roty haalde het voor Gertjan De Sy en Oliver Stapleton. Brent Goethals werd vierde en won de bergprijs. Dante Verlee werd vijfde voor Maxim De Dapper die zesde werd.