dinsdag 15 mei 2012

Ronde Van Axel

Beste,

eind deze week gaat in Nederland de internationale Ronde Van Axel van start!
Hierbij zal ik de kleuren verdedigen van mij team, Cata Bikes-Deratec Willems samen met Lars Haverals, Kenneth Sergooris, Gianni Quintelier, Jordy Geysels en Niels Timmermans.
Er worden vier ritten afgewerkt over 3 dagen met ondermeer 1 tijdrit.

Vrijdag 18 mei: Philipine - Axel   -   start om 17 uur
Zaterdag 19 mei: ochtendtijdrit Axel - Axel   -    Start afhankelijk van positie in het klassement.
Zaterdag 19 mei: Namiddagrit Axel - Axel   -   Start om 17 uur
Zondag 20 mei: Strijpen - Strijpen (België)   -   Start om 12u30

Verdere informatie vind je altijd terug op de site van de Ronde van Axel:
http://www.juniorendriedaagse.nl/welkom/

Jins

Verslag Provinciaal Kampioenschap Pollare

In de tegenaanval met De Sy, Goethals en De Smet - Vandamme op de Steenberg


Anders dan normaal vertrok de koers heel vroeg! Om 11 uur moesten we al van start gaan.
De eerste aanvaller van de dag was uittredend kampioen Jochem Roegiers, zijn poging droeg niet ver.
Op de eertse passage van de Steenberg ging het er vrijwel rustig aan toe in het peloton.
In de tweede ronde ging opnieuw Jochem Roegiers in de aanval, hij kreeg Eloy Van Meirvenne en Dominick Wittouck in zijn wiel. Even later gingen vier renners in de tegenaanval, Din Van Den driessche, Robin Faute, Glenn Goossens en Niels Droesbeke. Toen dit 7-tal samenkwam reden er in het peloton nog eens 3 renners weg, nu waren het Arnout Bartels, Matthias Oseï Vertez en Robin Van Der Beken. Hun voorsprong bedroeg als snel een 50-tal seconden.
Ik had mezelf voorgenomen om tot halfweg koers niets te ondernemen, maar doordat de 10 vluchters  hun voorsprong konden vergroten, reed ik met Vincent de Sy, Brent Goethals en Lode De Smet Vandamme weg uit het peloton. Op de grote baan richting Meerbeke zagen we de 10 steeds groter worden en we kwamen even tot op 20 seconden, maar doordat bij ons 4 het tempo bergop iets lager lag, reden de 10 vooraan weer wat weg. Toen er in de afdaling van de Steenberg een 7-tal met ondermeer Dieter Verwilst, Lindsay De Vylder en Laurens De Plus bij ons kwam aansluiten, dacht ik dat de koers was gereden.  10 man vooraan en 11 in de achtervolging. Als deze twee groepjes zouden samenkomen, dan zou dit wel eens de goede vlucht kunnen zijn.
Maar enkele renners in het peloton beslisten er anders over. Wij met z'n elven werden weer gegrepen door het peloton. Vooraan hadden ondertussen 2 renners voeling verloren met de kopgroep door een valpartij van Robin Faute en een lekke band voor Din Van Den Driessche. En ook Matthias Oseï Vertez, die alleen was weggereden van de overige renners in de kopgroep, kwam ten val en werd opgeslokt door het peloton. In de 4e ronde nestelde ik mij in het wiel van Laurens De Plus, waarvan ik doorhad dat die zou gaan versnellen op de Steenberg. Toen deze zijn demarrage plaatste, kon ik niets anders dan blijven zitten, hij reed in een mum van tijd naar de 7 koplopers. Even later deden de Avia-tandem De Vylder en Verwilst dit hem over.
Voorin moesten nu ook van Meirvenne, Goossens en Bartels de rol lossen. Er bleef dus een kopgroep van 7 renners over. Net voor het ingaan van de laatste ronde, besloot Dieter Verwilst zijn laatste bommetje te gooien. Hij reed de andere zomaar uit het wiel en begon solo de slotronde op dit Provinciaal Kampioenschap.
Dieter Verwilst die een stevig tempo reed, bolde solo over de finish boven op de Steenberg. De overige zes vluchters werden nog ingerekend door het peloton. Enkel Niels Tondeleir kon een pelotonspurt nog vermijden en werd zo tweede, een sterke Lindsay De Vylder vervoledigde het podium!
Ikzelf werd 61e doordat ik op de laatste passage van de Steenberg volledig verzuurd geraakte en krampen kreeg.

Dieter Verwilst wint na het PK tijdrijden nu ook de provinciale titel op de weg!
Ikzelf ben een beetje ontgoocheld over dit resultaat omdat ik hier toch al een tijdje had naartoe geleefd, maar door ziekte in de laatste week ondervond ik wat hinder tijdens de koers.
Dieter wint verdiend en bij mij is er toch nog wat werk aan de winkel zo blijkt.