zondag 6 mei 2012

Verslag koers Vinkt

Met een goed gevoel trok ik naar de koers te Vinkt.
Twee jaar terug had ik daar een sterke wedstrijd gereden, dus hoopte ik dat het deze keer ook zo zou zijn. De weersomstandigheden spraken mij ook wel aan.
We vertrokken voor een koers van 96 km. Net nadat het startschot gegeven was, was er al een eerste aanval van Jonas Lammens. In de tweede ronde ging ik met 2 renners op zoek naar Lammens. Na 3 ronden was alles te herdoen. Vier man kozen in de 4e ronde het ruime sop, één man kon de aansluiting nog maken. Zelf probeerde ik ook naar de 5 toe te rijden, maar door andere renners die afstopten kreeg niemand de kans om ernaartoe te rijden. De 5 liepen al snel uit tot een minuut, maar nadien bleef hun voorsprong stabiel. Even hingen 2 renners tussen het peloton en de koplopers, maar even later werden zij alweer ingelopen.
Plotseling kwam er hevige reactie vanuit het peloton en begon de voorsprong stelselmatig te slinken. Zelf draaide ik goed mee rond met Arne Poelvoorde, Kevin Verbanck, Cédric Defreyne, Maxim De Greve en Jonas Lammens om de 5 terug te halen. Al snel kwamen de 5 in het vizier en bedroeg hun voorsprong nog slechts 15 seconden. Maar toen viel het weer stil bij ons. De intussen 4 koplopers reden weer 40 seconden voorop. Maar door opnieuw ijverig werken van Arne Poelvoorde en mij slonk de voorsprong weer tot 15 seconden. Ik probeerde de sprong dan maar zelf te maken. Even leek het erop dat ik erin zou slagen, maar door een reagerend peloton haalden ze mij terug. In de laatste ronde ging een sterke Cédric Defreyne op zoek naar de twee voorop. Opnieuw probeerde ik aan te klampen, maar door het bochtige parcours kwam ik niet tot op zijn wiel. Cédric Defreyne reed ernaartoe en won in een spurt met 2 van Jos Buysse. Kevin Verbanck kon één vluchter nog inrekenen en werd derde voor Gertjan De Sy. Gertjan Decoster won de spurt van een uitgedund peloton.

Ikzelf werd 15e. Persoonlijk hoopte ik op een betere uitslag, maar ik mag niet klagen!



Verslag koers Berlare


Actiefoto te Berlare in de slotronde
Onder een stralende zon vertrokken 104 renners voor 90 km.
Van in het begin brak de koers open met een aanval van twee renners.
Lang bleven zij echter niet voorop. De hele koers regende het aanvallen.Telkens probeerde ik mee te zijn, maar meestal kregen de renners geen vrijgeleide. De eerste echte aanval kwam er rond halfweg koers.
5 renners reden 2 ronden vooruit. Later werden zij terug gegrepen.
Op 4 ronden van het einde reden 4 renners voorop, ik probeerde samen met Bram Van Renterghem aansluiting te vinden. Toen we de 4 hadden bijgebeend, zagen we ook het peloton naderen. Enkele meters verder was alles weer te herdoen.
Net voor het ingaan van de laatste ronde konden 4 renners op kousevoeten wegrijden. We zouden ze niet meer terugzien. Bij ons in het peloton waren ze in de laatste km ten val gekomen door heel nerveus gedoe. Ik finishte als 36e, maar werd niet in de uitslag vermeld door organistorische tekortkomingen van de wielerbond.

Goed gevoel, op naar Vinkt volgende week!