zondag 1 april 2012

Zoutleeuw, plat in de laatste twee kilometer

Vandaag stond Zoutleeuw op het menu. Niet Beernem omdat, met de Ster Van Het Zuiden volgende week, er enkele hoogtemeters moeten overwonnen worden.
Met z'n 123 waren we in Zoutleeuw waar er (slechts) 72,8 km moest gereden worden.
Een mooi zonnetje aan de lucht, maar toch een frisse wind.
Misschien kon die wel voor waaiers zorgen...
Van in de start probeerden enkele renners een kloof te slaan, maar zij slaagden hier niet in.
Elke ronde waren er tal van pogingen waar ik regelmatig in vertegenwoordigd was, alleen duurden deze ontsnappingen niet lang, het peloton liet niet begaan.
Tot er in de derde ronde een groepje van een 7-tal man 15-seconden nam. Zij bleven een kleine ronde voor. Twee ronden later probeerde een sterke Michael Goolaerts het even alleen, maar ook hij kon niet langer wegblijven dan één ronde.
Op twee ronden en een half van het einde gingen 2 renners ervandoor, net voor het passeren aan de aankomstlijn (waar er een klimmetje was) probeerde ik de sprong te wagen met 5 andere renners. We kwamen bij de 2 andere maar het peloton was niet ver. Het draaide niet goed rond en het peloton kwam weer aansluiten. Dit was voor Tom Dezwarte en Lennert Van Gestel een teken om nòg maar eens te gaan versnellen. Vier renners met ondermeer Dries Verstrepen reden er nog naartoe. Zij hielden het uit tot aan de meet. Dries Verstrepen won voor Dries Van Gestel. Het peloton, waar ik goed gepositioneerd zat,  zat op een 15-tal seconden van de 6 leiders. En toen dit peloton zich klaarmaakte voor de spurt, werd ik even in het gootje gedwongen gevolgd door een luide knal. Plat, op een slechter moment kon niet. Maar ja, ook dit hoort bij de koers.

Dinsdag wordt het PK Tijdrijden gereden op het vliegveld van Ursel.
De conditie is alvast in stijgende lijn en we hopen op een goed resultaat dinsdag!